GPT 2020

Groepspraktijkthijs 2020

Onze praktijk onderging de laatste jaren een aantal structurele en functionele veranderingen, zo werd er een grondige renovatie uitgevoerd en heeft Raf het roer overgenomen van Ludo. We zijn klaar voor de toekomst en blijven onze patiënten van een optimale en up-to-date behandeling en revalidatie voorzien.

De praktijk werd opgestart in 1979, aanvankelijk op een bescheiden niveau en voornamelijk gericht op sportmensen, kinesitherapeuten waren toen nog “de masseurs”. Mens en maatschappij evolueren, de opleidingen zijn ondertussen hertekend, kinesitherapeuten worden veel beter opgeleid en de bijscholingen zijn talrijk. Mede dankzij een opleiding osteopathie en talrijke bijscholingen kreeg de praktijk steeds meer inhoud bij de behandeling van klachten aan de wervelkolom en het bewegingsapparaat in het algemeen. Daardoor groeide de praktijk en de eerste medewerkers kwamen om het vele werk aan te kunnen.

Kinesitherapie en Osteopathie hebben een vaste plaats verworven in de moderne maatschappij. Ondanks het feit dat beide disciplines steeds meer onder druk komen te staan van “evidenced based guidelines” gaat de ontwikkeling van beide beroepen gestaag verder. De mensen hebben de weg naar de praktijk gevonden en weten stilaan waarvoor ze willen komen. Immers, het behouden van een goede gezondheid is steeds belangrijker geworden in de moderne wereld.

Onze praktijk heeft zich uitgebreid. Van solo naar een groep was geen simpele “beweging”, het vraagt organisatie en communicatie maar onze flexibiliteit is groter, zowel voor de patiënt als voor de collega's, beschikbaarheid en een garantie op een bredere waaier aan specialisaties.